AMSTERDAM - De politie heeft dinsdagavond een arrestatie verricht in het onderzoek naar de liquidatie van drugs- en vastgoedhandelaar Kees Houtman. Dat meldde het NOS Journaal woensdag.

Bekijk video

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam doet vooralsnog geen mededelingen over de zaak, aldus een woordvoerster. Ook de politie zegt het bericht niet te kunnen bevestigen.

De arrestatie zou zijn verricht na een besloten deel, dinsdagavond, in het proces tegen Willem Holleeder c.s..

Kees Houtman, die in november 2005 bij zijn villa in Amsterdam-Osdorp werd doodgeschoten, geldt als een van de afpersingsslachtoffers van Holleeder en enkele medeverdachten.

Gesloten deuren

Aan het eind van de zitting dinsdag sloot de rechtbank de deuren voor publiek en pers, op verzoek van de raadsvrouw van één van de verdachten, René van D..

Hij is volgens justitie betrokken geweest bij de afpersing van Houtman. Advocate Ilse van der Meer wenste besloten beraad over één van de anonieme getuigen, aangeduid als getuige 'C'.

Weduwe

De weduwe van Houtman was aanvankelijk ook een van de anonieme getuigen ('A') in de zaak-Holleeder. Later is zij alsnog onder haar eigen naam gaan verklaren.

Cafébaas

De vorig jaar april geliquideerde cafébaas Thomas van der Bijl was zo goed als zeker de anonieme getuige 'B'. Hij werd enkele dagen vóór zijn verhoor bij de rechter-commissaris doodgeschoten in zijn kroeg in Amsterdam-West.

Van der Bijl was een goede vriend van Houtman. De moord op Van der Bijl is zo goed als opgehelderd. Van rechtstreekse betrokkenheid van Willem Holleeder is nog niet gebleken.