ROTTERDAM - Politie en justitie hebben in de woning in Rotterdam van het vermoorde Maasmeisje Gessica sporen gevonden die te maken hebben met haar dood. Ze vonden in het doucheputje een botsplinter en bloedspatten op tegels.

Bekijk video

Dit kwam woensdag naar voren tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie verdenkt Gessica's vader António G. van de moord en het in stukken zagen en dumpen van haar lijk. Hij zit vast.

Momenteel onderzoekt het Pieter Baan Centrum (PBC) hem. Volgens advocaat Casper Jongsma werkt de verdachte daaraan mee, hoewel hij tot nog toe geen verklaring heeft afgelegd. Pas later is hij van plan te gaan praten, meldde de raadsman. In oktober arresteerde de politie de 47-jarige man.

Lichaamsdelen

De 12-jarige Gessica verdween vorig zomer. Delen van haar lichaam werden in tassen en een trolley teruggevonden in en bij de Maas. Lange tijd was onduidelijk van wie de lichaamsdelen waren.

Daarom liet het OM van het hoofd een reconstructie maken.

Onduidelijk

Verscheidene mensen herkenden daarna de Rotterdamse in het Maasmeisje, zoals politie en justitie haar hadden genoemd.

Volgens Jongsma is nog steeds niet duidelijk waaraan het meisje stierf. "Ik heb sterk het idee dat het ook niet bekend zal worden." Ook zit naar de mening van de advocaat in het dossier geen bewijs dat de vader's betrokkenheid bij de dood aantoont.

Het OM bestrijdt dit. Alleen al zijn wisselende verklaringen tegenover buurt, basisschool en familie over waar naartoe het meisje vorig zomer was verwenen, maken hem verdacht, zo stelde de officier van justitie. Zo zei hij onder meer dat ze in Mexico was, waar de boomlange Rotterdammer een vakantiehuis heeft.

Ongeval

De advocaat opperde woensdag dat Gessica ook kon zijn overlijden door een ongeval. Een vriendinnetje heeft hem namelijk verteld dat het slachtoffertje wel eens kalmeringspillen van de vader innam. G. gebruikte veel medicijnen. "Misschien heeft ze gesnoept van de medicijnkast van haar vader."

Met de verdachte gaat het volgens Jongsma niet goed. Hij heeft volgens hem zelfs een zelfmoordpoging gedaan.

Op 19 juni volgt een regiezitting om te kijken of nog meer onderzoek nodig is.