ARNHEM - Het politieteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van de 44-jarige Alexander Wiegmink uit Drempt heeft maandag tientallen nieuwe gegevens binnengekregen, die nader onderzocht zullen worden. Dat heeft een woordvoerder van het rechercheteam maandagavond gezegd.

De Dremptenaar verdween vorige week maandagmiddag tijdens zijn vaste trimrondje over de Posbank bij Rheden. Dezelfde avond vonden voorbijgangers zijn uitgebrande auto met daarin zijn eveneens verbrande stoffelijk overschot in een bosgebied bij het Brabantse Erp. Het is volgens de politie nog steeds een raadsel wat er in de uren dat de man zoek was met hem is gebeurd.

Passantenonderzoek

Maandagmiddag hielden ongeveer veertig politiemensen en jachtopzichters een passantenonderzoek onder voorbijgangers op de Posbank. Het staat nu volgens de politiewoordvoerder vrijwel vast dat Wiegmink vorige week maandag wel is begonnen aan zijn bosloop door het natuurgebied. Er zijn enkele tientallen mensen gehoord.

Stroom telefoontjes

Een opsporingsverzoek op televisie leverde maandagavond kort na de uitzending al een stroom telefoontjes op. Volgens de politie hebben zich ook mensen gemeld die menen dat zij in Brabant iets hebben gezien. Het rechercheteam wil vooral graag weten hoe de auto en het slachtoffer vanuit Rheden in Erp terecht zijn gekomen. Uit sectie is vast komen te staan dat de inwoner van Drempt door geweld om het leven is gekomen, maar nog niet duidelijk is wanneer de man is gestorven.