DEN HAAG - De 24-jarige Zwijndrechtenaar M.A. hield maandag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag vol dat hij zijn echtgenote Serife Cetin (21) niet van drie hoog naar beneden "kieperde". Bij de politie gaf hij dit eerder wel toe.

Advocaat-generaal M. ter Hart eiste maandag twaalf jaar cel wegens moord; dezelfde straf die de rechtbank in Dordrecht juni oplegde. De Zwijndrechtenaar vond dat hij een "ideaal" huwelijk had. Buren hoorden echter geruzie en gegil voor ze op straat een doffe klap hoorden. De vrouw was op 26 augustus 2001 van het balkon van de flat aan de Nicolaas Maasstraat naar beneden gevallen. Omstanders zagen ook hoe de man geen vinger uitstak toen zijn vrouw op straat doodbloedde.

De weduwnaar bekende pas nadat er een informant bij hem in de cel werd geplaatst. "Als ze meer bewijs hebben, dan ben ik de lul", tekende die informant uit de mond van de verdachte op. Daarna legde de verdachte bij de politie een "doorleefde en inhoudelijke" bekentenis af, aldus de hofaanklaagster. Het hof doet over twee weken uitspraak.