MEERKERK - De vrijwillige politie van Zuid-Holland-Zuid houdt zaterdag een grote verkeerscontrole op een parkeerplaats aan de A27 bij Meerkerk. Dat meldde de politie zaterdagavond. Al het verkeer werd van de weg gehaald en tientallen automobilisten kregen een bekeuring.

Zaterdagavond bleek overigens slechts een automobilist teveel te hebben gedronken. Enkele mensen zijn aangehouden met gebruikershoeveelheden drugs en een persoon gaf een valse naam op. Drie auto's moesten weggesleept worden omdat ze niet verzekerd waren.

Ook de vrijwillige politie van de korpsen Midden- en West-Brabant doen aan de controle mee, evenals medewerkers van de ANWB, 3VO en de Belastingdienst. De verkeerscontrole was zaterdagavond nog gaande.

Vrijwilligers

"Met de actie willen we ook aandacht vragen voor de vele vrijwilligers bij de politie. Vaak wordt gedacht dat ze het politiewerk er 'even' bij doen, maar de selectieprocedure is net zo streng als voor de reguliere opleiding. Het is een avondopleiding die drie jaar duurt", aldus een woordvoerder van de politie Zuid-Holland-Zuid.