AMSTERDAM - Heineken-ontvoerder Cor van Hout wordt vrijdagmiddag in Amsterdam begraven. Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt. De 45-jarige Van Hout werd afgelopen vrijdag op klaarlichte dag in Amstelveen geliquideerd.

Belangstellenden kunnen vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur afscheid nemen in uitvaartcentrum Osdorp aan de Ookmeerweg in Amsterdam. Aansluitend volgt een aulaplechtigheid. Vervolgens zal Van Hout per koets overgebracht worden naar begraafplaats Vredenhof, waar tegen 16.00 uur de begrafenis zal plaatsvinden.

De pagina voor familieberichten in dagblad De Telegraaf werd maandag grotendeels in beslaggenomen door rouwadvertenties voor de Heineken-ontvoerder. Peter R. de Vries plaatste een rouwbericht waarin hij Van Hout "de meest bijzondere man die ik in mijn leven heb ontmoet" noemt.

Ook Frans Meijer, zijn 'partner in crime' tijdens de Heineken-ontvoering, liet een bericht achter. Van Hout en Meijer werden beschouwd als het brein achter de ontvoering van Heineken en diens chauffeur A. Doderer. Van Hout werd veroordeeld en kwam in 1991 vrij. Hij dook daarna meteen weer het criminele circuit in.

Van Hout overleefde tweemaal eerder een aanslag op zijn leven. Afgelopen vrijdag werd een kogelregen van twee mannen op een motor in de Dorpsstraat in Amstelveen hem fataal. De aanslagen zouden volgens ingewijden het gevolg zijn van een vete met de Amsterdamse topcrimineel Sam Klepper. Deze werd in 2000 geliquideerd.