AMSTERDAM/HILVERSUM - De Stichting Etherreclame (STER) heeft geweigerd een reclamespotje van Milieudefensie uit te zenden. Dat meldt de milieubeweging zondag. Milieudefensie roept in het radiospotje luisteraars op biologische appelmoes te bestellen bij Hak, om zo te bewijzen dat er vraag is naar biologische producten.

De bedrijven Hak, Mona en Iglo komen in het spotje voor, omdat zij geen biologische producten in hun assortiment hebben en algemeen bekend zijn. "Deze bedrijven dienen als voorbeeld. Het zijn grote bedrijven die iedereen kent", aldus een woordvoerster van Milieudefensie. "Maar er zijn er veel meer die beweren dat ze geen biologische producten maken omdat er geen vraag naar is."

De radioreclame had van 2 tot en met 15 december op diverse radiostations uitgezonden moeten worden en diende als ondersteuning van een landelijke actie voor biologische producten. Milieudefensie probeert de oproepen nu via dagbladen en tijdschriften te verspreiden. Volgens de woordvoerster hebben die er geen moeite mee. Op de website www.milieudefensie.nl