LONDEN - In het centrum van de Britse hoofdstad Londen is zaterdagmiddag een deel van een ondergrondse trein ontspoord en tegen een perron terechtgekomen. Zeker dertig mensen liepen volgens de BBC lichte verwondingen op. Drie personen zijn in een ziekenhuis opgenomen. Zij verkeren volgens de autoriteiten niet in levensgevaar.

Het ongeluk gebeurde op het station Chancery Lane. Ooggetuigen meldden dat zij rook uit het station zagen komen. De Londense brandweer heeft tegengesproken dat er na het ongeval brand uitbrak. De reddingsdiensten waren snel ter plaatse met ambulances en helikopters. De omgeving van het station werd afgezet en een aantal gebouwen is ontruimd.

Het metroverkeer op de 'Central Line' is in beide richtingen stilgelegd. Honderden mensen kregen hulp bij het verlaten van het station.


De politie weet nog niet hoe de ontsporing heeft kunnen gebeuren, maar vermoedt geen aanslag

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De bestuurder van de trein heeft een blaastest moeten doen, maar daaruit bleek dat hij niet had gedronken. Volgens de politie wijst tot nu toe ook niets op een terroristische aanslag.

'De mensen raakten in paniek'

Een van de passagiers vertelde dat enkele wagons van de trein waren gaan schudden en dat de ramen gesprongen waren. "En toen we in Chancery Lane aankwamen werden de deuren van de wagons afgerukt. De mensen raakten in paniek." Een andere reiziger vertelde dat zij dacht dat haar laatste uurtje geslagen had. Zij was klem komen te zitten in het beschadigde rijtuig en de lichten gingen uit.

Een reiziger meldde ook dat in een van de achterste wagons al vanaf het beginstation een raar geluid te horen was. Een andere passagier vertelde dat zij dacht dat haar laatste uurtje geslagen had. Zij was klem komen te zitten in het beschadigde rijtuig en de lichten gingen uit.