AALSMEER - Belspelpresentator Kevin Brouwer (RTL) heeft ontslag genomen bij tv-producent Endemol omdat hij in een uitzending een SBS-collega beledigde. Dat meldde een woordvoerder van Endemol dinsdag.

Tijdens zijn show keek Brouwer met een schuin oog naar een belspel op SBS6. Daar zat op dat moment een donker meisje te presenteren met zwarte krullen. Brouwer riep op naar hem te bellen en niet naar "die veredelde zwarte piet" bij SBS. Het fragment werd later ook nog herhaald bij het VARA-programma De Wereld Draait Door.

Endemol sprak Brouwer aan op zijn uitspraken en uiteindelijk besloot de presentator zelf zijn biezen te pakken.

Berouw

Op zijn site toont Brouwer berouw. "Naar aanleiding van de berichtgeving in De Wereld Draait Door wil ik iedereen laten weten dat ik het enorm betreur dat een ongelukkige opmerking die ik tijdens een live-uitzending heb gemaakt, nogmaals wereldkundig wordt gemaakt", schrijft hij.

"Geloof me, ik ben absoluut niet racistisch en discriminatie is iets waar ik mij verre van houd. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen en zeker niet mijn gewaardeerde SBS-collega. Het spijt me dan ook ontzettend dat ik dat met deze opmerking toch heb gedaan."

Onacceptabel

De Endemol-zegsman kan zich vinden in de uitkomst. "Kevin Brouwer heeft ons te kennen gegeven dat hij ontslag neemt naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. Kevin heeft aangegeven veel spijt te hebben van zijn uitlatingen. Nadat wij duidelijk hebben gemaakt dat zijn uitspraken voor Endemol Nederland onacceptabel zijn, heeft hij de verantwoordelijkheid genomen en zijn ontslag ingediend. Dat tekent Kevin, die we niet herkenden in zijn gedane uitspraken."