UTRECHT - De politie heeft vrijdagavond de A28 bij Utrecht aan het begin van de avond in beide richtingen afgesloten in verband met een ongeval. Bij het ongeval viel een dode. Het gaat om het stuk weg tussen Leusden en knooppunt Rijnsweerd.

Een tankwagen kantelde en kwam in de middenberm terecht. De weg werd afgesloten omdat de tankwagen deels over de banen in beide rijrichtingen lag. Het verkeer richting Utrecht kwam rond tien over elf weer op gang. De stremming richting Amersfoort duurde enkele uren langer vanwege het wegtakelen van de wrakken en het schoonmaken van het wegdek. Het verkeer werd omgeleid. De politie stelde rond half twee de weg richting Amersfoort ook weer open.

Bij het ongeval was ook een personenauto betrokken. Daarin zaten twee mensen waarvan er een om het leven kwam, aldus een woordvoerder van de KLPD. De ander zat bekneld. Het voertuig kwam voor een deel onder de combinatie terecht.

Het ongeval gebeurde rond kwart over zeven. Rond half negen was de tankwagen, geladen met lijnzaadolie, overeindgezet. Volgens de zegsman van de KLPD is de lading van de tankwagen niet gevaarlijk.