AMSTERDAM - Een 17-jarige voetballer uit het Gelderse Kerkdriel is door omstanders gereanimeerd nadat hij tijdens een wedstrijd in zijn woonplaats in elkaar zakte.

Medewerkers van een ambulance en een traumahelikopter namen de levensreddende handelingen daarna voor het oog van tientallen geëmotioneerde toeschouwers over. De jongen is in kritieke toestand in het ziekenhuis in Den Bosch opgenomen. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Blokkade

De jongen werd tijdens het duel aan de Ipperakkeren geraakt door een bal, zakte ineen en vertoonde vervolgens geen enkel teken van leven meer. De assistent-grensrechter en twee omstanders kwamen daarop direct in actie. In afwachting van een specialist die met de traumaheli werd ingevlogen, reed een ambulance vast richting het ziekenhuis.

Om de jongen zo snel en stabiel mogelijk te vervoeren, blokkeerde de politie korte tijd enkele wegen. Ter hoogte van een oprit naar de snelweg A2 kon de helikopter landen, waarop de specialist bij de jongen kon worden gelaten. Die heeft hem naar het ziekenhuis begeleid. De medische toestand van de jongen is zondag niet bekend.