ARNHEM - Het Arnhemse politieteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van een 44-jarige trimmer uit Drempt wil weten hoe de auto van de man van de Posbank bij Rheden terecht is gekomen in Erp in Brabant.

Voorbijgangers troffen die auto met daarin het stoffelijk overschot van de Dremptenaar maandagavond brandend aan in een afgelegen bosgebied.

Opel Omega

Volgens een woordvoerder van het team is het voor het onderzoek van belang langs welke route de groene Opel Omega, eigendom van de omgebrachte trimmer, de ruim 130 kilometer tussen Rheden en Erp is gereden. De politie vraagt maandagavond op televisie aandacht voor de zaak. Het team hoopt mensen te vinden die de wagen bijvoorbeeld op een parkeerplaats of voor een verkeerslicht hebben gezien.

De Dremptenaar is, zo is inmiddels volgens de politie gebleken, maandagmiddag tegen half vijf naar de Posbank gereden. Daar rende hij bijna dagelijks een ronde. Getuigen hebben de trimmer nog in het bos gezien. Rond half negen die avond kreeg de brandweer in Brabant het eerste telefoontje dat er een auto in brand stond in de bossen bij Erp. Pas veel later die nacht bleek dat er een ondertussen verkoold lijk in de auto lag, waarvan dinsdagvond vastgesteld kon worden dat het om de 44-jarige Dremptenaar ging.

De politiewoordvoerder zegt dat het na vier dagen nog steeds een raadsel is wat er in die fatale tussenliggende vier uur is gebeurd. Uit een groot aantal onderzoeken is volgens hem nog niets gebleken van een eventueel dubbelleven van de Dremptenaar, die in zijn dorp als zeer serieus, keurig en betrouwbaar bekend stond.

"Het lijkt er op dat de man op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats is geweest. We denken tot nu toe dat hij in de Veluwse bossen per ongeluk iets gezien heeft wat hem het leven heeft gekost", aldus de zegsman. De politie werkt zowel in Gelderland als in Brabant met dertig mensen verder aan de zaak.