GELDROP - Onbekenden hebben vrijdagavond laat op de A67 bij Geldrop een bestelbusje aangereden en dat vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen gestolen. De rovers veroorzaakten behalve de aanrijding met het busje, die midden op de snelweg plaatsvond, nog vier aanrijdingen. De overvallers vluchtten vervolgens met de gestolen auto richting Venlo, en zijn sindsdien spoorloos.

De 56-jarige Tilburger die het busje bestuurde, reed volgens de politie richting Venlo. Bij hem in de auto zaten een vriend, diens vrouw en hun kind. Hun auto werd van achteren aangereden. De bestuurder zag dat via de vluchtstrook een Opel Corsa naast hem kwam rijden. De Opel reed opnieuw tegen het busje dat door de klap op de linkerrijstrook tot stilstand kwam.

Meteen nadat het busje stilstond kwam er een man op de bestuurder af die hem bedreigde met een vuurwapen en een wapenstok. Nadat ze de inzittenden uit het busje hadden gejaagd, stapten enkele mannen erin en gingen er richting Venlo vandoor. De auto die zij bij zich hadden lieten ze met draaiende motor op de vluchtstrook achter. Door de situatie op de A67 ontstonden vervolgens vier aanrijdingen die alleen materiële schade tot gevolg hadden.