HILVERSUM - De bestuursrechter in Rotterdam wil op dit moment nog geen dwangsom verbinden aan zijn eerdere vonnis waarin hij bepaalde dat voor 1 juni de verdeling van commerciële radiofrequenties moet zijn geregeld. Veronica (Veronica Radio en Kink FM) had om een dwangsom gevraagd.

Directeur J. Hoogesteijn van Veronica Radio laat woensdag weten dat de rechter zijn verzoek heeft afgewezen, omdat die momenteel nog geen aanleiding ziet de dwangsom op te leggen. Wel laat hij, volgens Hoogesteijn, de mogelijkheid open dat op termijn wel te doen als de Tweede Kamer gaat dwarsliggen of als er uit de komende kabinetsformatie "iets raars komt".

In zijn vonnis bepaalde de rechter dat op 1 juni het etherlandschap (her)verdeeld moet zijn. Door onmin daarover bij de overheid lukt het steeds niet tot een verdeling te komen.

Veronica wilde dat de rechter nu al een dwangsom van 500.000 euro per dag met een maximum van 15 miljoen euro zou vaststellen om de druk op de ketel te houden. De rechter ziet daar nu nog geen aanleiding toe en heeft nog geen reden aan te nemen dat de deadline van 1 juni niet wordt gehaald.