NIJMEGEN - Een voorbijganger is woensdagmiddag in Nijmegen neergeschoten na een overval op een juwelier in het centrum van de stad. De voorbijganger, van wie nadere gegevens nog ontbreken, is naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeert volgens een woordvoerster van de politie niet in levensgevaar.

Twee mannen drongen de chique juwelierszaak in de Broerstraat, de drukste winkelstraat van Nijmegen, binnen. Zij bedreigden het personeel. Volgens omstanders zou er in de winkel gevochten zijn waarbij de juwelier gewond is geraakt.

De politie wil daar evenwel niets over zeggen. Toen de overvallers de zaak weer verlieten grepen passanten de mannen vast. Daarop losten de overvallers schoten, waarbij een man werd geraakt. Of die man achter een vluchtende overvaller aan is gerend, daarover wil de politie ook geen mededelingen doen.

Het winkelende publiek kon een man vasthouden, totdat de politie arriveerde. Deze man is gearresteerd. De ander is er vandoor. Het is nog niet bekend of de overvallers juwelen hebben buitgemaakt. De politie heeft een deel van de winkelstraat voor onderzoek afgezet en is begonnen met een zoektocht naar de tweede overvaller.