AMSTERDAM - De huurovereenkomst van de man die dinsdag in Hulst de directeur van een woningcorporatie gijzelde, was opgezegd omdat hij bepaalde formulieren niet had ingevuld. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Volgens de woordvoerder gaat het om 'een zonderling figuur'.

Het object dat bomexperts dinsdag in de woning van de man aantroffen, bestaat uit verschillende voorwerpen met vloeistoffen van nog onbekende aard. De politie onderzoekt de samenstelling. Volgens de woordvoerder is niet zeker dat het gaat om brandbaar of explosief materiaal.

Benzine

De man gijzelde dinsdagochtend in Hulst de directeur van Woningstichting Hulst. Hij drong het kantoor binnen, overgoot zichzelf met benzine en dreigde zich in brand te steken.

Na ruim een uur kon de man worden overmeesterd. Op het politiebureau verklaarde hij dat zich in zijn woning explosieven bevonden, die om 20.00 uur zouden ontploffen. Een ontploffing bleef uit.

Onderzoek

Het technisch onderzoek in de woning heeft tot het einde van de avond geduurd. Straten werden afgezet, woningen werden ontruimd. Tegen middernacht konden vijftig bewoners hun huis weer betreden.