AMSTERDAM - Justitie heeft een Amsterdamse tandarts aangeklaagd wegens wanpraktijken. Hok Tong K. vernielde de afgelopen jaren de gebitten van een aantal van zijn patiënten.

Bekijk video

Bovendien had het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg hem in 2003 verboden nog langer te werken als tandarts, maar bleef hij dat gewoon doen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde woensdag een bericht in De Telegraaf.

K. hield praktijk in Amsterdam Buitenveldert. Verscheidene patiënten hielden volgens het OM een tandvleesontsteking aan zijn behandeling over. Bij enkele personen was het gehele gebit vernield en bij een patiënt was een stuk kaakbot weggevreten.

Kunststof

De 62-jarige tandarts zou verder behandelingen in rekening hebben gebracht die hij helemaal niet had uitgevoerd. Ook gebruikte hij kronen van kunststof en hars in plaats van echte, porseleinen exemplaren.

Het is niet voor het eerst dat K. zich moet verantwoorden voor wanpraktijken. In 1991 legde het tuchtcollege hem al een boete van 3000 euro op. In 1992 schorste de toezichthouder hem voor drie maanden en in 1993 voor een jaar. In 1998 kreeg de tandarts een voorwaardelijke schorsing.

De rechtbank in Amsterdam behandelt de zaak op 22 maart.