HULST - Om 20.00 uur zijn dinsdagavond geen explosieven ontploft in de woning in de Zeeuwse gemeente Hulst van een 34-jarige man die dinsdagochtend enkele uren een directeur van een woningcorporatie gijzelde. De man had tijdens zijn verhoren tegen de politie gezegd dat hij explosieven had klaargezet die om 20.00 uur zouden afgaan, meldde een woordvoerster van de gemeente.


Foto: André de Winkel l Wijk wordt ontruimd

Het Explosieve Opruimingscommando (EOC) had al onderzoek gedaan in de woning. Daarbij hebben leden van het commando "iets gevonden dat ze niet vertrouwden". Dit voorwerp brachten ze rond half acht tot ontploffing.

Volgens een procedure mag de EOC een half uur voor een mogelijke ontploffing en een half uur daarna niets doen, aldus de woordvoerster. Pas om 20.30 uur zal de EOC verder gaan met zijn onderzoek.

Explosiegevaar

Enkele straten zijn ontruimd wegens het mogelijk explosiegevaar in de woning. De 53 bewoners rond het huis aan de Sportlaan, in totaal 31 woningen, zijn opgevangen in het cultureel centrum Den Dullaert, meldde de gemeentevoorlichtster. Het Rode Kruis heeft bedden klaargezet zodat de bewoners er de nacht kunnen doorbrengen.

Over de motieven van de man, die zichzelf met benzine had overgoten tijdens zijn gijzelingsactie en gewapend was met een bijl, is nog niets bekend. De politie overmeesterde de gijzelnemer na ruim een uur.