MEDEMBLIK - Door een grote brand op het industrieterrein Overleek in het Noord-Hollandse Medemblik zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier opslagloodsen met zeilboten afgebrand. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

De politie zette een deel van de omgeving af in verband met explosiegevaar en het beperkt vrijkomen van asbest. De bewoners van twee nabijgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd.

Het vuur ontstond dinsdagavond even voor 20.00 uur. Aanvankelijk gingen politie en brandweer ervan uit dat het nabijgelegen spuitbussenbedrijf European Aerosols in brand stond, omdat knallen te horen waren. Dat bleek niet het geval te zijn. De brandweer gaf om 01.15 uur het sein brand meester en was tot woensdagochtend vroeg bezig met het nablussen.

Een voorbijganger die zijn hond uitliet, had de brand ontdekt. De oorzaak is nog onbekend. Volgens de politiewoordvoerder is niemand gewond geraakt. De brandweer gaat aan de hand van metingen na of er giftige gassen zijn vrijgekomen. Medemblik kreeg hulp van diverse omliggende korpsen om de brand te blussen. In totaal rukten er 35 brandweervoertuigen met honderd spuitgasten uit.