UTRECHT - De politie gaat dinsdagavond toezicht houden in de Utrechtse wijk Ondiep om te voorkomen dat er ongeregeldheden ontstaan, zoals maandagavond. "We willen geen risico nemen", stelt een woordvoerster van de gemeente.

Hoeveel politie er aanwezig zal zijn is onduidelijk. De zegsvrouwe spreekt echter tegen dat het zou gaan om een "forse politiemacht". Ook is er niet bij voorbaat sprake van inzet van de mobiele eenheid.

Burgemeester

Burgemeester Brouwer-Korf van Utrecht gaat waarschijnlijk in de loop van dinsdagmiddag een bezoek brengen aan de wijk. De burgemeester wil van de bewoners horen wat hen dwarszit en trekt daarom rond 15.30 uur de wijk in.

Rond 17.00 uur is er een besloten bewonersbijeenkomst, met aansluitend een persgesprek. De gemeente hoopt dat het bezoek van de burgemeester de spanning in de wijk wegneemt en nieuwe rellen voorkomt.

Maandagavond braken in de wijk relletjes uit. Aanleiding daarvoor was de dood van een buurtbewoner zondagavond. De man werd doodgeschoten door een politieagent die zich bedreigd voelde.