AMSTERDAM - De politie heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 29-jarige eigenaar van avondwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord.

De arrestaties hadden afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag plaats in Zaandam, Amsterdam en op Sint Maarten (Nederlandse Antillen), maakte ze dinsdag bekend. De verdachten zijn tussen de 21 en 24 jaar oud. Twee van hen komen uit Zaandam, twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Tip

De politie kwam de drie mannen en een vrouw op het spoor naar aanleiding van een bruikbare tip. Agenten hadden in de omgeving van de avondwinkel eerder al flyers verspreid met een getuigenoproep en ook in de televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Ter Plaatse kwam de zaak aan de orde.

Misdrijven

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Ook kijkt ze of de aangehouden verdachten bij andere misdrijven zijn betrokken. Op dit moment zitten de mannen nog vast. De vrouw is heengezonden.

De winkelier werd op 8 februari rond 23.30 uur neergeschoten tijdens een overval in zijn zaak aan de Waddenweg. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed korte tijd later. Opvallend was dat de man een paar dagen eerder nog had geklaagd in het televisieprogramma Premtime over het geweld in zijn zaak.