HAARLEM - Verslagen gezichten dinsdagochtend bij de Liduinaschool voor katholiek onderwijs in Haarlem, waar de twee jonge slachtoffers van het familiedrama van maandag op zaten. Rond half negen werden meer kinderen dan anders door hun ouders naar school aan de Timorstraat gebracht.

In een hoek van de hal is een condoleanceregister neergelegd voor de twee jongens van 4 en 6 die maandag door toedoen van hun vader om het leven kwamen. De 32-jarige man pleegde zelfmoord door met zijn kinderen voor de trein te springen, nadat hij waarschijnlijk eerst zijn 58-jarige schoonmoeder had gedood. De politie denkt dat relationele problemen ten grondslag liggen aan het drama.

Bijeenkomst

Voor de ouders van leerlingen uit de klassen van de twee kinderen, werd maandagavond een bijeenkomst belegd. Daar waren onder anderen burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem en hulpverleners aanwezig. Ook dinsdag is er een bijeenkomst waar ouders en kinderen hun hart kunnen luchten.

Media

"Het is afschuwelijk triest," aldus een vader dinsdag voor de deur van de school. "Je hoort er wel van als het verder weg gebeurt, maar het komt nu wel erg dichtbij." De school heeft de ouders overigens verzocht zo weinig mogelijk met de media te praten.

Familiedrama Haarlem