TILBURG - Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant in Tilburg heeft dinsdag alsnog aangifte gedaan van seksueel misbruik van een kind dat twee jaar geleden al was geconstateerd. Het gaat om een destijds elf maanden oude baby. Dat heeft directeur M. Koning dinsdag bekendgemaakt.

De instelling verzuimde twee jaar lang om bij de politie aangifte te doen van misbruik. Hierdoor is het delict niet strafrechtelijk onderzocht. Een intern onderzoek moet duidelijk maken waarom het Bureau Jeugdzorg geen aangifte deed.

De instelling plaatste het nu drie jaar oude meisje twee jaar geleden bij een Eindhovens pleeggezin. Dit gezin vermoedde dat het kind misbruikt was. Een aantal onafhankelijke artsen stelden dit vervolgens vast. De pleegouders deden geen aangifte omdat tegen hen gezegd was dat alleen de gezinsvoogd van jeugdzorg dit kan doen.

Het is onduidelijk wie het meisje seksueel misbruikt heeft. Het kind maakt het volgens Koning redelijk goed. Ze is voor behandeling opgenomen in een medisch kinderdagverblijf.