AMSTERDAM - De Cubaanse leider Fidel Castro is aan de beterende hand en onderhoudt direct contact met leiders van de communistische partij en de regering. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Felipe Perez Roque maandag gezegd.

"Wij raadplegen hem over verschillende zaken en hij geeft ons leiding. Hij raakt steeds meer betrokken bij het werk", zei de minister volgens het staatspersbureau Prensa Latina in Parijs, waar hij een conferentie van de UNESCO bijwoont.

Castro (80) heeft vorig jaar tijdelijk de macht aan zijn vijf jaar jongere broer Raul overgedragen, omdat hij een darmoperatie moest ondergaan. In Cuba is het nadien rustig gebleven en functioneert alles normaal.

George Bush

Volgens Perez Roque is het voorspoedige herstel van Fidel Castro waarschijnlijk teleurstellend nieuws voor de Amerikaanse president George Bush. Sinds de Cubaanse revolutie van 1959 hebben de Verenigde Staten tien presidenten versleten en ook Bush zal aan het eind van zijn tweede ambtstermijn "pensioneren" zonder dat er iets zal zijn veranderd in het communistische systeem op Cuba, zei Perez Roque.