DEN HAAG - Het CDA heeft in de peiling van Maurice de Hond voor het SBS6-programma Stem van Nederland een zetel ingeleverd ten opzichte van maandag en staat nu op 42. De achterstand van de christen-democraten op de PvdA is daarmee opgelopen tot drie. De partij van lijsttrekker Bos en premierkandidaat Cohen staat op 45.

De VVD staat in de peiling van dinsdag op 28 zetels, een meer dan maandag. De LPF levert een zetel in en komt op zes, net als GroenLinks. De SP van Jan Marijnissen zou elf blauwe stoelen mogen bezetten, twee meer dan nu, maar fors minder dan in eerdere peilingen. De rest van de Tweede Kamer zou gevuld worden door vijf leden van D66, vier van de ChristenUnie, twee van de SGP en de -jarige Haitske van de Linde van Leefbaar Nederland.

Maurice de Hond komt als enige woensdag nog met een peiling. Die wordt gehouden na het afsluitende lijsttrekkersdebat van dinsdagavond en wordt gepubliceerd op het moment dat de stembussen nog een aantal uren open zijn.

Volgens De Hond zijn er nog "forse verschuivingen" mogelijk ten opzichte van de peilingen van dinsdag. Zo zegt 21 procent van de mensen die zich dinsdag VVD-stemmer noemde, waarschijnlijk toch CDA te gaan stemmen, zodat de PvdA niet de grootste wordt. Bij de LPF is dat 16 procent. De PvdA mag nog rekenen op een hoop 'overlopers' van GroenLinks, D66 en de SP.