HAARLEM - De politie denkt dat relationele problemen het motief zijn geweest voor een 32-jarige man uit Haarlem om maandag eerst zijn schoonmoeder en daarna zijn twee jongens van 4 en 6 jaar oud en zichzelf te doden.

Bekijk video

Tijdens een persconferentie naar aanleiding van het gezinsdrama zeiden burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem en politiedistrictchef Peter Holla dat de vader nog steeds getrouwd was met de moeder van de twee kinderen, maar dat er problemen waren in de relatie. Volgens de politie lag het stel in scheiding.

Om 14.08 uur kreeg de politie een melding dat een 58-jarige vrouw zou zijn gedood. In de woning aan de Kritzingerstraat vonden zij het lijk van de vrouw.

Vertrokken

Omwonenden vertelden de politie dat de 32-jarige schoonzoon van de vrouw met zijn twee zoontjes was vertrokken. Niet veel later kwam de melding binnen dat de man met zijn twee kinderen op de spoorwegovergang in Haarlemmerliede voor de trein was gesprongen.

De moeder van de kinderen en vrouw van de man was niet thuis tijdens het drama. Het gezin was niet bekend bij de hulpverlening, aldus de burgemeester en Holla.

Kleinkinderen

De politie deed geen mededelingen over hoe de 58-jarige vrouw om het leven is gekomen. De vrouw was op haar kleinkinderen aan het passen. Voor de basisschool van de twee jongens wordt hulpverlening ingeschakeld, evenals voor omwonenden.

Op een nog nader te bepalen tijdstip zal voor hen een bijeenkomst zijn. Het drama was ook voor de hulpverleners, de politieagenten die op de oproep reageerden en voor de reizigers en de machinist van de trein traumatisch. Ook voor hen is er hulp.