COEVORDEN - Coevorden was dinsdagmiddag in rep en roer door een 'stinkende' wagon. Aanvankelijk was er sprake van dat de wagon een chemische stof lekte, maar dat bleek na onderzoek niet het geval.

De commotie ontstond rond het middaguur toen NS-medewerkers een niet goed afgesloten ketelwagon op het station ontdekten en tegelijkertijd een kwalijke lucht roken. De wagon vervoerde methyleenchloride, een stof die de luchtwegen irriteert.

Omdat de medewerkers vreesden voor een chemische ramp schakelden ze politie en brandweer in. De politie sloot uit voorzorg de omgeving van het station af. Ook werd het treinverkeer tussen Emmen en Zwolle stilgelegd.

Geen chemische stoffen

Metingen wezen echter uit dat er geen chemische stoffen in de lucht hingen. De wagon had niet gelekt. Waar de stank dan wel vandaan kwam, is volgens een woordvoerder van de politie nog een raadsel. De zegsman vermoedt dat de lucht afkomstig was van een fabriek in de omgeving.

In de loop van de middag is het sein 'veilig' gegeven. De wagon wordt alsnog goed afgesloten en voor de zekerheid weggereden voor nader onderzoek. Het treinverkeer is om even voor drie uur hervat.