ARNHEM - Een peloton ME en een twintig mensen tellend recherchebijstandsteam uit Arnhem kammen dinsdagmiddag een deel van de Posbank bij Rheden uit op zoek naar een 44-jarige inwoner van Drempt. De man ging maandagmiddag trimmen, maar is niet meer thuisgekomen. De politie houdt volgens een woordvoerder serieus rekening met een misdrijf.

De inwoner van het Achterhoekse Drempt staat bekend als iemand die zijn afspraken altijd stipt nakomt. Hij is een fanatiek sporter en kent de bossen van de Posbank goed. Toen de man niet op het afgesproken tijdstip thuiskwam, waarschuwde zijn vrouw de politie.

Maandagavond hebben politiemensen en boswachters het natuurgebied ten noorden van Rheden al doorzocht. Dat leverde echter geen resultaat op. Dinsdagmorgen is in opdracht van de officier van justitie in Arnhem besloten een rechercheteam samen te stellen.

Het is niet gebruikelijk dat de politie zo snel een grootschalig onderzoek begint naar een volwassene die nog geen dag is vermist. De zegsman van de politie stelt echter dat informatie over de Dremptenaar het niet aannemelijk maakt dat de man er gewoon vandoor gegaan is.

Mocht er inderdaad sprake zijn van een misdrijf, dan wil de politie zo snel mogelijk sporen veilig stellen gezien het slechte weer, aldus de politiewoordvoerder.