DEN HAAG - De groeiende populariteit van de SP, zoals die afgelopen week bleek bij de Provinciale Statenverkiezingen, blijft ook zichtbaar in de peiling voor de Tweede Kamer.

Als er nu parlementsverkiezingen zouden zijn, zou de SP 28 zetels halen, zo blijkt uit de wekelijkse politieke barometer van Interview/NSS in samenwerking met het tv-programma Nova. Dat betekent een winst van drie in vergelijking met het huidige zetelaantal.

PVV

Ook de Partij voor de Vrijheid staat op winst. De dertien zetels van vrijdag zijn een winst van vier in vergelijking met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen, ruim drie maanden geleden. De coalitiepartijen CDA en PvdA staan in de peiling op verlies.

Het CDA zou uitkomen op 39 zetels, een verlies van twee. De PvdA zou uitkomen op 30, een verlies van drie. Derde coalitiepartij ChristenUnie staat op een winst van één zetel en zou uitkomen op zeven. Opvallend is het verlies in de peiling voor de VVD. De oppositiepartij zou uitkomen op 20 zetels, twee minder dan bij de verkiezingen op 22 november.