SAO PAULO - Bij protestacties tegen het bezoek van de Amerikaanse president George W. Bush aan Brazilië zijn in Sao Paulo ongeveer twintig mensen gewond geraakt. Op enkele plaatsen in de stad gooiden betogers stenen en vuurwerk naar de politie.

Bekijk video

De oproerpolitie gebruikte vervolgens traangas en wapenknuppels om de actievoerders uiteen te drijven. De meeste gewonden waren politiemensen.

Bush

Enkele tienduizenden mensen namen deel aan de protesten tegen Bush. De betogers droegen spandoeken met daarop teksten als 'Bush moordenaar' en 'Bush ga naar huis'.

Bush arriveerde donderdagavond in Sao Paulo. Hij praat vrijdag met zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inácio Lula da Silva. Een belangrijk agendapunt tijdens hun ontmoeting is het versterken van de samenwerking van Brazilië en de Verenigde Staten bij de productie en de stimulering van de verkoop van bio-ethanol.

Na het afsluiten van zijn bezoek aan Brazilië reist Bush naar Uruguay, Colombia, Guatemala en Mexico. Ook in de andere landen zijn protestacties aangekondigd tegen Bush. De Amerikaanse president is in Latijns-Amerika weinig populair als gevolg van de oorlog in Irak en het neoliberale beleid dat hij voorstaat.

Protest tegen Bush