HENGELO - Het gezinsdrama in het Gelderse dorp Hengelo is waarschijnlijk het gevolg van collectieve zelfmoord. De familie van de drie slachtoffers 'houdt er ernstig rekening mee' dat de ouders samen met hun twee zoons een einde wilden maken aan hun leven, meldt Omroep Gelderland donderdag. De politie weigert elk commentaar over de toedracht van de tragedie.

Door de politie is volgens de regionale omroep een brief gevonden waarin staat dat de slachtoffers vrijwillig pillen hebben geslikt om hun leven te beëindigen. Donderdag is sectie verricht op de lichamen van de 44-jarige vrouw en de twee kinderen van 8 en 11. De uitkomsten daarvan zijn nog niet bekendgemaakt.

Vader

De 44-jarige vader, die het drama overleefde, is aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt bepaald of hij langer blijft vastzitten.

De lichamen van de slachtoffers werden dinsdag gevonden in de woning aan de Oranjehof. De directeur van de basisschool waar de jongetjes naartoe gingen, had de politie gewaarschuwd omdat zij niet waren komen opdagen.