ROME - Bijna dertig vluchtelingen hebben hun poging Europa illegaal binnen te komen met de dood moeten bekopen. Vijftien mensen zouden voor de kust van Griekenland zijn verdronken, veertien anderen vonden de dood tijdens de overtocht tussen Griekenland en Italië, zo meldden de Italiaanse autoriteiten maandag.

En Russische schip trof zondag voor de Italiaanse kust een bootje met twaalf opvarenden aan. Zes van hen waren overleden door de ontberingen. Uit de verhalen van de overlevenden konden de autoriteiten opmaken dat de groep aanvankelijk uit 35 mensen bestond die clandestien Europa binnen probeerden te komen.

Voor de Griekse kust leed de groep schipbreuk waardoor vijftien personen verdronken. Griekse handlangers van de Turkse mensensmokkelaars pikten de twintig overlevenden op met een gestolen boot en zette de reis in de richting van Italië voort.

Veertien mensen overleefden dat deel van de reis niet, zo tekenden de Italiaanse autoriteiten op uit de mond van de zes overlevenden die zondag werden gevonden.