AMSTERDAM - James Murdoch wordt op 10 november opnieuw aan de tand gevoeld door de mediacommissie van het Britse Lagerhuis.

Dat heeft de commissie maandag laten weten. Eerder maandag ontkende Murdochs voormalige rechterhand Les Hinton voor de parlementaire commissie dat hij op de hoogte was van de omvang van de afluisterpraktijken bij de inmiddels opgeheven schandaalkrant News of the World toen hij een afluisterende verslaggever, in ruil voor een vorstelijke ontslagvergoeding, de laan uitstuurde.

Hinton, die indertijd de krantendivisie van het media-imperium News Corp. leidde, volgde met die ontkenning het voorbeeld van zijn voormalige chef.

Ook James Murdoch, de kroonprins van News Corp., en zijn vader Rupert verklaarden tijdens een eerder verhoor door de mediacommissie dat zij niet wisten dat afluisteren bij News of the World schering en inslag was.

Spanning

De Britse parlementariërs zullen Murdoch junior bevragen over de spanning tussen zijn getuigenis van 19 juli en de verklaringen van Colin Myler, ex-hoofdredacteur van News of the World, en Tom Crone, het voormalig hoofd juridische zaken van News International, de uitgever van News of the World.

Myler en Crone suggereren dat James Murdoch wel degelijk bekend was met de afluisterpraktijken.