Bekende baby’s gooien alles overhoop

Ligt het aan mij? Heb ik een gekleurde bril op, omdat ik zelf net moeder ben? Of regent het momenteel baby’s? Niet alleen raken vrienden en collega’s ineens allemaal zwanger, ook in showbizzland duikt de ene na de andere verse ouder op. Zo verwachten Nadja Hüpscher, Jan Kooijman en Armin van Buuren deze zomer hun eerste kind. Ook ex-politica Mei Li Vos wordt nu op haar 41ste alsnog moeder. Net als Ayaan Hirsi Ali, die aankomende herfst haar eerste kind verwacht. Eerder dit jaar bevielen Doutzen Kroes, Barbara Barend en Susan Smit. Door: Lilian Roos

Allemaal mensen met drukke levens. Zij gooien hun bestaan volledig overhoop voor een nieuw, klein mens. Nadja heeft al aangegeven het acteren tijdelijk op een lager pitje te zetten. Mei Li zal wel even uit de politiek blijven. Armin plant wellicht een concertje minder, want daar heeft hij de financiële ruimte ongetwijfeld voor. Ook Doutzen kan waarschijnlijk wel even fulltime moederen en leven van het geld van de dik betaalde fotoshoots.

Maar zonder twijfel, overhoop raakt je leven zeker. Zelf zit ik namelijk middenin de luiers. Zes heftige maanden liggen achter ons. En de wereld staat nog steeds op zijn kop. Alle uitersten van emoties heb ik beleefd, zoals hevige verliefdheid (die alleen maar heftiger wordt – dat je zo weg kunt zijn van een klein mensje… zucht…), explosieve woedebuien (vriendlief doet toch echt te weinig!), moordende angst om het mooiste uit mijn leven te verliezen en uitbundige blijheid als de kleine man voor het eerst omrolt of schaterlacht.

Het leven draait even niet meer om mij en mijn vriend, maar om ons ventje. Eet en slaapt hij voldoende? Leert hij op tijd kruipen? Welk nieuw geluidje maakt hij vandaag? Elke dag weer word je opnieuw verrast.

Tegelijkertijd wordt zekerheid juist belangrijk. Het wordt tijd dat we onze financiële zaakjes op orde brengen. Nu zijn het nog de luiers die ons een fortuin kosten. Straks moeten sportclubs, muzieklessen en – als het even kan – een studie worden betaald. Leefden we voorheen met de dag, nu moeten we toch echt over de toekomst nadenken. Wat hebben we als zzp’ers geregeld op het gebied van sparen of pensioen? Hebben we het financieel wel op orde? Want zo’n vette spaarrekening als Doutzen of Armin hebben wij nu eenmaal niet.
Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning