Als bezoeker mag u zich op een van de Witte fietsen vrij bewegen door het Park Hoge Veluwe. En er hoeft niet extra voor betaald te worden. Er zijn ook kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar voor de kleinere bezoekers.

De Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Park De Hoge Veluwe. Het idee voor de vrij te gebruiken Witte Fiets is afkomstig van Luud Schimmelpennink. Als exponent van de provotijd kwam hij eind jaren zestig met het idee om in Amsterdam 2000 vrij te gebruiken fietsen te plaatsen.

ANWB vrijwilligers optreden als gastheer, zij geven informatie over het park, het museum, het bezoekerscentrum, Museonder en assisteren bij de uitgifte van deze fietsen. Mochten de Witte Fietsen kapot zijn dan voeren de ANWB vrijwilligers kleine reparaties uit.

Tweede leven voor afgeschreven fietsen

Ieder jaar worden er rond de 300 Witte Fietsen afgeschreven en vinden na een grondige opknapbeurt door ANWB vrijwilligers een nieuwe bestemming.

De afgeschreven Witte Fietsen blijven niet in Nederland, de fietsen gingen vele jaren naar Polen. Dit jaar gaan de fietsen voor het eerst naar Letland voor een tweede leven.

Klik hier voor meer informatie of een overzicht van alle vrijwilligersactiviteiten.