Bij ANWB Rechtshulp kunt u terecht met allerlei vragen over bijvoorbeeld een geannuleerde vlucht of het appartment/hotel is niet zoals in de brochure omschreven werd.

Loopt u tijdens de voorbereiding of gedurende uw vakantie tegen een probleem aan? Als ANWB-lid hebt u recht op gratis telefonisch juridisch advies op het gebied van verkeer, recreatie en toerisme.

Bij ANWB Rechtshulp kunt u terecht met allerlei vragen, zoals:
Per ongeluk heb ik tijdens het zoeken van een reis op internet een boeking gedaan. Heb ik nog bedenktijd?
Mijn vlucht is geannuleerd. Heb ik recht op een vergoeding?
In de brochure stond een prachtig ingericht appartement met uitzicht op zee. Wij kregen een appartement aan de achterzijde, geen zon en straatlawaai. Mag dit?
Bij het inchecken op het vliegveld, werd ik geweigerd op de vlucht. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er sprake van overboeking. Wat zijn mijn rechten?

Jaarlijks krijgt ANWB Rechtshulp duizenden vragen van vakantiegangers die óf nog op vakantie gaan óf op vakantie zijn. Het gaat dan om de meest uiteenlopende vragen. Van overboekte hotelaccommodaties tot een aanrijding met de caravan. De ANWB laat u graag zo goed mogelijk voorbereid op vakantie gaan.

Tips bij de voorbereiding van uw vakantie

• Neem altijd de noodnummers van uw zorg- en reisverzekering mee. Ook noodnummers van uw bank en huisarts kunnen van pas komen.
• Sluit een reis- en annuleringsverzekering af voordat u op reis gaat. Noteer ook het alarmnummer dat u vanuit het buitenland moet bellen.
• Is het land waar u op vakantie gaat gedekt onder de reisverzekering?
• Informeer thuisblijvers waar u heen gaat.
• Noteer het nummer van de ANWB Alarmjurist, 0031 88 269 72 05.

Gaat u met de auto op vakantie?

• Controleer of u alle kentekenpapieren plus de groene kaart bij u hebt.
• Neem een Europees Schadeformulier mee. Bij een eventuele aanrijding noteert u zo snel alle gegevens van de tegenpartij.
• Bekijk voor uw reis de afwijkende verkeersregels in het land van bestemming.
• Hou u aan de snelheid. Boetes zijn in het buitenland vaak hoger dan in Nederland.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met ANWB Rechtshulp, telefoon 088 269 77 88, stel uw vraag per e-mail jurinfo@anwb.nl of kijk op anwb.nl/rechtshulp.

Bij juridische problemen tijdens de vakantie kunt u dag en nacht contact opnemen met de ANWB Alarmjurist 0031 88 269 72 05.