Fiets- en wandelliefhebbers kunnen nu ook online hun fiets- en wandelroute in Nederland kiezen, kopen en direct downloaden via anwb.nl.

Erg handig voor vakantiegangers die op hun vakantieadres besluiten om te gaan fietsen of wandelen. De routes kosten €1,30 per stuk en variëren in lengte van 3 tot 60 kilometer.

De aanschaf van een route is eenvoudig. Selecteer op anwb.nl een fiets- of wandelroute naar keuze en betaal per sms of telefoongesprek. Met de verkregen code kan men de route downloaden en printen om vervolgens op pad te gaan.

Op anwb.nl zijn circa 400 fiets- en wandelroutes te vinden. De site geeft een duidelijk beeld van het verloop van de routes en eventuele bezienswaardigheden onderweg. Uiteraard wordt vermeld uit welke gids de route komt.

Geïnteresseerd in een fiets- of wandelroute?

Klik hier voor fietsroutes

Klik hier voor wandelroutes

De fietsroutes uit de ANWB Fietsgidsen serie zijn recreatieve eendaagse dagtochten met een lengte tussen de 25 en 45 km. Het merendeel van de routes is ANWB bewegwijzerd – een aantal is niet bewegwijzerd en heeft een uitvoerige routebeschrijving.

Dankzij de controle door de vrijwilligers van de ANWB worden onvolkomenheden in de routes opgespoord en aangepast. Wilt u ook meehelpen aan het onderhoud van de ANWB-fiets- en wandelroutes, klik hier voor meer informatie.

Het fietsroutenetwerk is inmiddels in heel Brabant, heel Zeeland en delen van Limburg uitgezet. Verder wordt op diverse plaatsen in Nederland het fietsroutenetwerk ontwikkeld.

Het Nederlandse fietsroutenetwerk is naadloos afgestemd op het Belgische. Dat is dus grenzeloos genieten van het fietsroutenetwerk voor een leuk dagje uit!