Het complete oeuvre van Boudewijn de Groot is vanaf nu verkrijgbaar in één box. Hier maak je kans op deze 12 cd-box met daarin alle elf studio albums van een van de grootste vertolkers van het Nederlandse lied.

Iedereen kent de legendarische hits van Boudewijn de Groot, zoals Avond, Meester Prikkebeen en Land Van Maas En Waal. Het oeuvre van de zanger telt echter nog veel meer juweeltjes, die misschien wat minder bekend zijn maar niet minder verrassend en authentiek.

Daardoor is de 12 cd-box Boudewijn de Groot – Complete studio albums & curiosa zowel een feest der herkenning als een geweldig leuke ontdekkingstocht. De box bevat al zijn 11 studio albums en de 12-de cd “Curiosa” bekende nummers in nieuwe uitvoeringen en niet eerder verschenen liedjes.

Hieronder staat een openhartig interview van Volkskrant-journalist Gijsbert Kamer met De Groot, die vertelt dat hij aan het begin van zijn loopbaan een verlegen jongen was die slechts drie akkoorden kon spelen. Getuige dit dozijn prachtige albums heeft die jongen het ver geschopt.

Het elftal van Boudewijn de Groot

Vijfenveertig van de vijfenzestig jaar die het leven van Boudewijn de Groot tot nu toe telt, maakt hij platen. Generaties popliefhebbers zijn met zijn liedjes opgegroeid en sinds de jaren zestig is zijn muziek niet van de Nederlandse radio weg te denken.

Toch is zijn oeuvre beperkt in omvang. Los van compilaties met hitsuccessen en liveplaten, telt zijn albumdiscografie ‘slechts’ elf titels. Dat is weinig wanneer je in ogenschouw neemt dat The Beatles in zeven jaar tijd dertien albums opnamen en bij Bob Dylan de teller inmiddels de dertig gepasseerd is.

Bekijk de video

Wilde Jaren

Haast heeft De Groot ook nooit gehad, er zitten gaten van soms tien jaar tussen het verschijnen van zijn platen. Dan had hij er even helemaal geen zin meer in, ging andere dingen doen, om vervolgens weer bezit van de ether te nemen alsof hij nooit was weggeweest.

Op het moment van schrijven werkt de‘bekendste en beste zanger/liedjesschrijver in de Nederlandse Taal’ (Oor’s Popencyclopedie) aan een nieuwe theatervoorstelling,Wilde Jaren. Ons gesprek vindt plaats in een etablissement in zijn vertrouwde Haarlem, met de stapel van elf cd’s voor ons nemen we zijn oeuvre door.


Klik hier voor het hele interview

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot – Complete studio albums & curiosa is onder meer verkrijgbaar bij :

Muziek.nl
Bol.com
Free Record Shop

Prijsvraag

Wat is de titel van Boudewijn de Groot’s laatste studio album?

Door via onderstaand formulier antwoord te geven op deze vraag maak je kans op één van de vijf beschikbaar gestelde 12 cd-boxen van Boudewijn de Groot. De velden met een * moet je in ieder geval invullen. Deze actie loopt tot en met dinsdag 9 december 24.00 uur.