‘Ik begreep eerst niet zo goed waarom veel presentatoren zelf tv-programma’s willen maken. Denken ze dat daar het grote geld zit? Dat ze zomaar een 'Big Brother' of 'The Voice Of' kunnen bedenken? Ik wil uiteraard ook succesvol blijven, maar niet per se als BN’er. Ik heb het licht gezien. Ik ga zelf tv-programma’s maken!’ Door Koert-Jan de Bruijn.

‘Hé Dennis, hoe is het?! Nou, ik zou het ook doen hoor, lekker m’n zakken vullen. Net als die Arnie, hoe heet ie nou... Die Reinout Oerlewapper. Is die Renault van jou?! Ik dacht dat jij wel een vette bak zou hebben.’ Of deze...: ‘Hè?! ... Jij bent veel leuker dan in het echt!’ Ja... Over die laatste moest ik zelf ook even nadenken.

Wat is het toch geweldig om bekend te zijn! Nou... Ik bedoel meer: wat is het toch heerlijk dat een grote groep mensen weet wie ik ben. Of eigenlijk: wat prettig dat ik niet alleen op de wereld ben. Dat laatste zie ik ook niet zo snel gebeuren. Hoewel... Dat dachten al die eenzame ouderen, die in een tehuis ongewassen vanuit hun rolstoel naar buiten zitten te kijken, vroeger waarschijnlijk ook.

Ik heb eigenlijk van jongs af aan al iets in de zorg willen doen. Nog steeds smul ik van programma’s waar de bloedspetters de huiskamer in springen. Ik weet niet wat het is, maar als iemand iets vertelt over een aandoening dan blijven mijn oren gespitst en onthoud ik het. Ik was ooit uitgeloot voor geneeskunde, ben toen maar Commerciële Economie gaan studeren en vervolgens het tv vak ingerold zonder dat ik wist wat de toekomst zou bieden.

Na GTST ben ik gaan presenteren, voornamelijk voor de commerciële middagprogramma’s en voor een kinderzender. De kijkcijfers zijn uiteraard een stuk minder dan ik gewend was, maar het is wel ontzettend leuk. Eigenlijk ben ik in een veel realistischere wereld terecht gekomen en moet ik nu veel meer vechten voor mijn plaats. Ik ben erg afhankelijk van de gunst van anderen. En van het beeld dat anderen over mij hebben. Hierdoor is mijn financiële toekomst niet altijd zeker.

Ik heb nog nooit iemand ontmoet die heeft bedacht dat een presentatieklus in een ziekenhuisprogramma iets voor mij zou zijn. Nee, ik ben meer die vriendelijke goedlachse presentator die z’n gasten op sleeptouw neemt. Niets mis mee, maar ik wil meer in mijn carrière. Wat is er nou mooier dan betrokken zijn bij de programma’s die je zelf verzint, verkoopt, maakt, presenteert en kijkt. Dus Reinout, kijk uit!’

Mede mogelijk gemaakt door speeljetoekomst.nu
Een belangrijke carrièrestap, een huwelijk, maar ook de geboorte van een kind zijn gebeurtenissen die ook jouw financiële toekomst kunnen beïnvloeden. Het kan daarom geen kwaad om nu alvast te bekijken hoe deze en andere keuzes invloed hebben op jouw toekomst. www.speeljetoekomst.nu