Racen op de kracht van de zon; dat dat kan bewijst het Nuon Solar Team met hun zonne-auto Nuna5. Het team heeft de Nuna5 volledig zelf gebouwd en wil daarmee voor de vijfde keer de World Solar Challenge winnen in Australië.

Samen met ruim 35 andere teams vanuit de hele wereld racen zij gedurende 4 dagen meer dan 3.000 kilometer dwars door Australië. De afgelopen vier edities van de World Solar Challenge won het Nuon Solar Team. Dit jaar ligt er dus een grote uitdaging!

Formule 1

De veertien nieuwe studenten van de TU Delft gaan ook dit keer voor de overwinning. Het team staat onder aanvoering van teamcaptain Rein van den Eijnde. Rein: “Wij voelen ons als een echt Formule1 team, het bloed gaat al harder stromen en het is dat de motor geruisloos is, anders zouden we zeggen dat we staan te ronken in de startblokken."

Ieder z’n taak

De teamleden zijn afkomstig uit verschillende studierichtingen (Elektrotechniek, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Sustainable Energy Technology, Bouwkunde, Industrieel Ontwerpen, en Werktuigbouwkunde). Ze zijn op 1 september 2008 als het vijfde Nuon Solar Team van start gegaan met het ontwerpen en bouwen van de Nuna5.

Binnen het team heeft ieder zijn eigen specialiteit: de één heeft zich bezig gehouden met het ontwerp van de Nuna5, terwijl een ander straks in Australië in de zonnewagen zal racen tegen de concurrenten.


Wil je meer weten over het team? Kijk op www.nuonsolarteam.nl/het-team/