Dit zijn en blijven de Spelen van de verrassingen, zowel positieve als negatieve. Vrijwel heel Nederland (94 procent) geloofde in goud voor Kramer. Slechts 0,1 procent van de voorspellers in de NS Hispeed Goldrush voorzag de derde plaats van Bob de Jong.

Je kunt het analyseren tot je blauw ziet, het verandert niets aan de harde werkelijkheid: de zekerheid dat Kramer hoog zou eindigen op de 10 kilometer veranderde door een onwaarschijnlijke communicatiefout tussen coach en pupil in een onzekerheid. Dat Bob de Jong daardoor net wél op het podium terecht kwam, had ook niemand kunnen voorzien.

Verrassingen klassement
Maar wat betekent dat voor het klassement in de NS Hispeed Goldrush? Feitelijk verandert er niet zo veel: van de voorspellers die hoog stonden, had niemand dit drama voorzien. Niemand krijgt punten voor de voorspelling dat Kramer goud zou halen en niemand neemt nu plotseling een voorsprong.

Van alle voorspellers had slechts 0,7 procent Bob de Jong als snelste Nederlander aangewezen. Het merendeel daarvan had kennelijk rekening gehouden met een onvoorzien drama voor Kramer en zette De Jong op het hoogste podium. De weinigen (0,1 procent) die Bob de Jong als derde hadden voorspeld, scoren daarmee wel punten, maar vormen geen bedreiging voor de koplopers in het klassement. Overigens had niemand Van der Kieft op de negende plaats voorzien.

Beslissende race
Vanavond is de laatste kans om beslissende punten te pakken in het overall spel. Wie van de Nederlandse vrouwen gaat het snelste rijden? Morgen is bekend wie de echt gouden medaille ter waarde van 10.000 euro wint.

Voorspellen kan nog tot 20:00 uur vanavond via NSHispeedgoldrush.nl