Zijn er verschillen tussen de voorspellingen van mannen en vrouwen voor de olympische schaatsploeg? Afgaand op de deelnemers aan het grote schaatsspel van NS Hispeed kan die vraag met een volmondig ‘ja’ beantwoord worden.

Aan het schaatsspel van NS Hispeed wordt via www.NSHispeedGoldrush.nl massaal deelgenomen. Tot dusver voorspelden precies evenveel mannen als vrouwen winnaars van de olympische schaatswedstrijden.

Het grootste verschil tussen de seksen ligt ’m in het aantal voorspelde gouden plakken. Maar liefst 17 procent minder vrouwen dan mannen voorspellen een eerste plaats op een van de afstanden.

Betere beleggers

Een verklaring voor dit verschil kan gevonden worden in de van nature voorzichtiger aard van vrouwen. Bekend is bijvoorbeeld dat vrouwen minder vaak autoschade oplopen dan mannen.

Uit verschillende onderzoeken naar beleggingsresultaten is verder gebleken dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Manlijke beleggers zijn sneller overmoedig, wat leidt tot risicovollere portefeuilles en frequentere transacties en daardoor uiteindelijk aanzienlijk lagere rendementen.

Vrouwelijk vertrouwen groter op korte afstanden

Overigens zijn vrouwen niet op alle fronten pessimistischer dan de mannen. Op de 500 en de 100 meter hebben vrouwen juist meer vertrouwen in de Nederlandse schaatsers dan de mannen.

Als het gaat om de sekse van de schaatser hebben mannen meer vertrouwen in schaatsers van hun eigen geslacht dan in de vrouwelijke schaatsers.

Man of vrouw winnaar Goldrush?

De vraag is natuurlijk of er straks een man of een vrouw vandoor gaat met de gouden plak van NS Hispeed. Zal de voorzichtigheid van de vrouwen straks leiden tot meer punten in het eindklassement? Of is het een mannelijke waaghals die na alle tien afstanden de absolute winnaar blijkt van het overall spel?

Leg jouw gewicht in de schaal door mee te doen via NSHispeedGoldrush.nl.