Hoe gaan ‘onze’ schaatsers presteren op de Olympische Winterspelen? Valt de medailleoogst in Vancouver tegen of wordt de Nederlandse schaatsploeg met goud overladen?

Dat is de vraag die aan het Nederlandse publiek wordt voorgelegd namens NS Hispeed, sinds 2009 Partner in Sport van NOC*NSF.

Nederland neemt met een afvaardiging van 36 sporters deel aan de 21e Winterspelen, die aanstaande vrijdag officieel van start gaan in het Canadese Vancouver. Ook het thuisfront begint inmiddels warm te lopen voor het grootste wintersportevenement ter wereld.

Omdat we een land van 16 miljoen meningen zijn, leek het NS Hispeed interessant te weten hoe goed de Nederlander de prestaties van de schaatsers in Vancouver kan inschatten.

Friezen of Zeeuwen de echte kenners?

Naast het bijhouden van de rondetijden met een schriftje op schoot, is het nu ook mogelijk een voorspelling te laten noteren op de speciale website van NS Hispeed. NS is bijvoorbeeld benieuwd of Friezen meer verstand hebben van schaatsen dan Zeeuwen.

Voorspellen mannen beter of hebben de vrouwen het vaker goed? Hebben inwoners van de grote steden een betere kijk of zijn juist de mensen in de plattelandsgebieden de echte kenners? Na elke race kan daarover nu een uitspraak worden gedaan.

Gouden plak voor de beste voorspeller

Vanaf dit moment kan iedere Nederlander zijn mening kenbaar maken op de speciaal hiervoor opgezette website nshispeedgoldrush.nl. Voorspellen kan op de website op twee manieren.

Deelnemers kunnen voor iedere afstand voorspellen welke Nederlandse schaatser de snelste is en op welke plaats hij of zij eindigt. De winnaar van dit overall spel wint een door de NS beschikbaar gestelde echte gouden plak ter waarde van ongeveer € 10.000,-.

Thalys-tickets

Deelnemers die naast de winnaar en de plek, ook de winnende tijd voorspellen, maken dagelijks kans op één van de 15 dagprijzen, zoals Thalys-tickets naar Parijs en ICE-tickets naar Keulen of de officiële sweater van de Nederlandse Olympische ploeg.

Meedoen aan de voorspellingen kan via NSHispeedGoldrush.nl.