Het is voor iedere smartphonebezitter een nachtmerrie: je raakt je telefoon kwijt. Helaas ben je bij verlies niet alleen je dure mobiel kwijt, maar vaak ook nog eens een hoop persoonlijke gegevens zoals foto’s, contactenlijsten en mails. Een dubbele ramp dus! Een paar tips om het verlies wat dragelijker te maken.

Al ben je nog zo voorzichtig, je hoeft je telefoon maar één keer uit het oog te verliezen om hem kwijt te raken. En zie hem dan nog maar eens terug te krijgen. Uit The Lost Phone Experiment van Vodafone blijkt dat je jouw mobieltje het beste kwijt kan raken in een bioscoop of in de kroeg, omdat je dan de grootste kans hebt op een gelukkig weerzien. Maar natuurlijk is het niet mogelijk om zelf te bepalen waar je een telefoon verliest.

Gegevens

Het lijkt daarom verstandiger om je vooraf te beschermen tegen verlies. Het kwijtraken van de contactenlijst is bijvoorbeeld gemakkelijk tegen te gaan, door een back-up van al je contacten te maken. Dit kan onder andere met de Vodafone Contacten Back Up.

Het is natuurlijk ook prettig om een back-up te hebben van andere gegevens, zoals foto’s, video’s en muziek. Werken in de cloud biedt dan een uitkomst. Door je bestanden op te slaan bij een cloudservice, zoals Vodafone Cloud, ben je er altijd zeker van overal toegang tot je persoonlijke bestanden te hebben. Zelfs als je je telefoon bent kwijtgeraakt.

Als je je telefoon kwijt bent, is het geen fijne gedachte dat de vinder toegang heeft tot al jouw persoonlijke gegevens. Ook dit kan worden voorkomen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Vodafone Mobile Protect App. Met deze app is het mogelijk om de persoonlijke gegevens op afstand te wissen én de telefoon te vergrendelen bij verlies of diefstal. Als je een iPhone hebt kun je Find my iPhone gebruiken om je telefoon terug te vinden.

Het kostenplaatje is ook een groot nadeel bij verlies van je smartphone. Een nieuwe smartphone kost al snel zo ‘n zeshonderd euro, een fors bedrag. Gelukkig kan je hiervoor indekken: met een Vodafone Verzekering ben je bij verlies verzekerd voor je toestel, een nieuwe simkaart én tegen bellen op jouw kosten.

Je ziet het, met een paar simpele tips en apps kan het verlies dragelijker worden gemaakt. Helaas kan je niet voorkomen dat je je telefoon kwijtraakt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en bescherm jezelf tegen een hoop extra narigheid bij verlies van je smartphone.