Wij zijn dol op webwinkelen. Je hoeft niet naar winkels, staat niet in de rij, en veelal ben je ook nog goedkoper uit.

Kochten wij al (bijna) alle kledij, muziek en gadgets online, nu hebben we ook het perfecte adres voor BBQ-vlees: www.beefensteak.nl.

Even terug naar het moment dat amateur-carnivoor Matthijs van der Pijl nietsvermoedend binnenwandelde bij The Butcher Shop, een vleesrestaurant in Johannesburg, Zuid-Afrika. Aldaar at hij steak, zoals hij nog nooit had geproefd.

Niets minder dan een openbaring, een revelatie, de zon brak door de wolken, zijn smaakpapillen juichten hoera, en als Mozes op de berg wist hij zijn missie in dit leven: ‘Gij zult het mooiste barbecuevlees ter wereld op de Nederlandse roosters brengen’.

Dekmantel

Aldus. En hij begon beefandsteak.com, een informatieve site over het nieuwe grillen, en tevens een listige dekmantel voor de werkelijke handel: beefensteak.nl. Deze webwinkel is het Nirvana voor de avontuurlijke Grillmeister.

Niks geen malle sjasliekjes en biokippenboutjes. Grote brokken dier, mooi dier, lekker dier. Koe. Schaap. Varken. Maar dan wel Simmentaler-koe, Nieuw-Zeelands lam, Iberico varken. Allemaal netjes en diepgevroren per TNT aan jouw huisadres bezorgd.

Testpakketje

Nu zijn we objectieve en onafhankelijke journalisten bij de Playboy. Dus hebben we een testpakketje besteld.

Dat bestond uit een kilo’tje entrecote van de Namibische Simmentaler, een Zuid-Afrikaanse Boerewors van een pond (7,99), een rack of pork, dik een kilo ribstuk waar je later karbonades van snijdt (14,99), lamskoteletjes van Kiwi-makelij (22,49) en last, but zeker not least: spare-ribs van het Iberico-varken, bekend van de onverbiddelijke Pata Negra-ham (8,20).

En daar kwam dat hypergeïsoleerde, van NASA-ijsblokjes voorziene, vleespakket. Geen enkele kans op bederf onderweg, zoveel is duidelijk. Het is dus ook handig de barbecue pas een dag na ontvangst te plannen. In geval van nood – zoals bij ons – vallen zelfs de grootste stukken binnen een uur of drie te ontdooien.

Boerewors

Hoe het was? Ja, wat kunnen we zeggen. Heerlijk. Heerlijk. Vooral de Boerewors (varkensvlees, rundvlees, koriander, zwarte peper en nootmuskaat. Houdbaar gemaakt met zout en cider). Wat een succes! Prachtige grofkorrelige structuur, fijne smaak, vrouw- en kind-vriendelijk.

Wat (kindvriendelijk) zéker geldt voor de spare-ribs van Iberico. Kluiven voor de ware liefhebber. Uw dienaar smolt echter weg bij de botermalse steak, en met name, herhaal, met name bij de rack of pork. U dacht: ik weet hoe varkensvlees smaakt.

U weet helemaal niet hoe varkensvlees smaakt. Ik weet hoe varkensvlees smaakt. En de dag erna opnieuw, als briljante cold cuts in de restjes van de saus van de avond ervoor, op mooi grof boerenbrood.

Eat that, en doe het snel, vrienden. De New Age of Barbecue is upon us.