Speelt u nog wel eens een lp, audiocassette of videoband? Waarschijnlijk niet want ze zijn nog maar in weinig huiskamers terug te vinden. Dankzij de revolutionaire Kinect zijn joystick en gamepad waarschijnlijk eenzelfde lot beschoren…

Kinect zorgt ervoor dat Xbox 360 geheel met gebaar-, spraak-* en gezichtsherkenning kan worden bestuurd. Dat is niet alleen veel leuker maar ook nog eens een enorme stap vooruit op het gebied van home entertainment. Maar waar komt Kinect vandaan en wat kunt u nog meer verwachten?

De naam ‘Kinect‘ is onstaan uit de term ‘kinetisch energie’ – energie die ontstaat door beweging – en het woord ‘connect’. Dat laatste omdat Kinect het zeer makkelijk maakt met iedereen contact te maken.

Overigens werd Kinect eerst aangeduid met ‘Project Natal’. Natal betekent niet alleen ‘geboorte’ maar is ook de naam van de stad waar één van de initiators van Kinect – Alex Kipman – is geboren.

Misverstanden

In juni 2009 werd door niemand anders dan Steven Spielberg een tipje van de sluier opgelicht tijdens de toonaangevende Electronic Entertainment Expo (E3) beurs in Los Angeles. Hier werd ook afgerekend met een aantal hardnekkige misverstanden, zoals bijvoorbeeld dat Kinect niet zou werken met reeds verkochte exemplaren van Xbox 360.

In de daaropvolgende periode werd Kinect intensief getest en werd nauw samengewerkt met tal van gameontwikkelaars om ervoor te zorgen dat er een flink aantal titels werd ontwikkeld dat gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden. Inmiddels zijn er maar liefst 15 games beschikbaar.

Populair kado

Kinect is al sinds begin november verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Gezien het succes wordt geschat dat eind 2010 Kinect wereldwijd in zo´n 5 miljoen huiskamers zal staan. Daarmee wordt Kinect één van de meest populaire kado’s met de feestdagen.

Wie Kinect zelf aan de tand wil voelen, kan tot 21 november terecht in één van de van de speciale Kinect Experience Stores. Deze zijn te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Amstelveen .

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.