In het nieuwe EO-programma De Pelgrimscode gaan tien bekende Nederlanders in het Midden-Oosten op jacht naar een mysterieuze pelgrimsschat. Hun zoektocht voert door woestijnen, middeleeuwse forten en ondergrondse steden.

De Pelgrimscode wordt gepresenteerd door Marion Lutke en Manuel Venderbos en is vanaf 11 november te volgen op Nederland 1.

In het programma gaan John de Wolf, Geert Hoes, Sandra Reemer, Sonja Silva, Reinier van den Berg, Lucia Rijker, Dirk Taat, Esmaa Alariachi, Melody Klaver en Henk Schiffmacher tijdens een spectaculaire tocht door het Midden-Oosten de strijd aan met elkaar om de pelgrimschat ter waarde van 15.000 euro te bemachtigen.

Dit bedrag is bestemd voor 'het goede doel' van de bekende Nederlander die wint.


Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Spannend

Dit programma is Marion Lutke op het lijf geschreven: "Ik hou erg veel van reizen en deze trektocht voert natuurlijk door het heilige land, waar zich een belangrijk deel van de geschiedenis heeft afgespeeld."

"De Pelgrimscode is een spannend entertainmentprogramma. Tegelijkertijd willen we door de uitzendingen heen iets laten zien van Gods plan met deze wereld. Zo ontstaan er binnen de gemêleerde groep van christenen en niet-christenen regelmatig interessante gesprekken over de zin en het doel van dit leven."

Zware ontberingen

Dat het vinden van de schat niet gemakkelijk is, blijkt uit de zware ontberingen, moeilijke opdrachten en vele hitte waarmee de BN'ers te maken krijgen.

Marion: "Het is een erg vermoeiende reis en tegelijkertijd een afvalrace. Dat trekt een zware wissel op de deelnemers en leidt soms tot bijzondere en onverwachte gebeurtenissen."

De Pelgrimscode, vanaf donderdag 11 november, 20.30 uur, Nederland 1.

Meer tv-nieuws op Publiekeomroep.nl