We verspillen in Nederland gemiddeld 30 procent van de energie die we verbruiken. Zonde van het geld natuurlijk. Gelukkig kunt u daar zelf wat aan doen. Met de Nuon E-manager.

Slechte isolatie, gloeilampen of oude verwarmingsketels, dito koelkasten en wasmachines: het zijn beruchte verspillers. Naast sluipverbruik, zoals tv’s in de standbystand en opladers die in het stopcontact blijven zitten. Als u de verspillers in uw woning kunt opsporen, dan kunt u honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening.

Opsporen en besparen
Met de Nuon E-manager heeft u altijd en overal inzicht in uw energieverbruik en kunt u verspillers opsporen. Verbruikt u meer of minder dan vorig jaar? Welke apparaten in uw huis verbruiken de meeste energie? Waar kunt u in huis besparen? Op dit soort vragen krijgt u een antwoord met de Nuon E-manager.

Hoe werkt het?
De Nuon E-manager is een apparaatje waarmee u zelf dagelijks uw energieverbruik inzichtelijk kunt maken. De E-manager sluit u aan op de gas- en elektrameter en wordt gekoppeld aan internet. Vervolgens kunt u heel eenvoudig op uw pc, smartphone of tablet uw verbruik beheren. U krijgt informatie over uw verbruik, advies en bespaartips.

Besparen op afstand
Helemaal handig is dat u de Nuon E-manager kunt uitbreiden met Smart Plugs om zo continu het verbruik van losse apparaten te meten en energieslurpers te detecteren. Maar u kunt bijvoorbeeld ook op afstand een lamp of apparaat aan- of uitschakelen. Binnenkort is het zelfs mogelijk om op afstand uw thermostaat te bedienen. Heel simpel de verwarming alvast aanzetten als u bijna thuis bent. Of uitzetten als u dat vergeten was.

De E-manager is uitvoerig getest door onze klanten. Lees hier enkele bevindingen:

* De familie Stam bespaart door de luchtzuivering ’s nachts uit te zetten, 50 watt per uur en dat is 109,5 kilowatt per jaar.

* Als Roel zijn printer uitzet, bespaart hij 83 watt per uur.

* Het ochtendritueel (tien minuten douchen, opmaken en aankleden) van Saskia kost haar 60 euro per jaar. Zonder het weekend en het gas- en waterverbruik mee te rekenen!

* De Senseo van Marijke en Theo blijft niet meer continu aanstaan, zij konden zien dat deze tussen twee kopjes door 72 watt verbruikt.

Meer informatie? Kijk op de website van Nuon.