AMSTERDAM - Het Nederlandse bedrijf STILL intern transport brengt de Mia Electric naar Nederland. Deze kleine elektrische microbus is volgens de importeur vooral interessant voor ondernemers, die het markante voertuig als rijdende reclamezuil kunnen gebruiken.

De Mia Electric is een microbus met elektrische aandrijving die in drie verschillende uitvoeringen geleverd kan worden. Standaard is de Mia een driezitter, waarbij de bestuurder in het midden plaatsneemt, net zoals een McLaren F1. Passagiers nemen links- en rechtsachter de bestuurder plaats in het 2,87 meter korte voertuigje. Wie meer ruimte wenst, kan de Mia L bestellen, die 3,19 meter lang is en aan vier personen plaats biedt. Speciaal voor ondernemers is er tenslotte de Mia U, die even lang is als de L, maar de passagiersstoelen achterwege laat voor een maximale laadruimte van 1.500 liter.


Alle Mia’s zijn voorzien van een achterin geplaatste 18 kW sterke elektromotor die dankzij een 8 kWh accupakket een actieradius van 80 kilometer mogelijk maakt. Tien minuten laden volstaat om acht kilometer af te leggen, terwijl een volledige lading 2,5 uur in beslag neemt.
Volgens importeur STILL is de mia vooral voor ondernemers interessant, aangezien die de Mia als investering van het bedrijfsresultaat kunnen aftrekken. Uiteraard gelden ook de voordelen als vrijstelling van BPM en MRB en voor zakelijke rijders is de mia bijtellingvrij. De Nederlandse vanafprijs van de mia Electric bedraagt € 19.750.

AutoWeek Onderhoud, voor al je vragen over onderhoud