AMSTERDAM - Mercedes presenteert een elektrische auto voor maar liefst zeven personen, te weten de Vito E-CELL Crew Cab Combi.

Eerder was er al de ‘gewone’ Vito E, een volledig elektrische bedrijfsauto waarvan Mercedes-Benz in 2011 zo’n 400 stuks bouwde. Vanuit die auto bieden de Duitsers nu een doorontwikkeling aan die geschikt is voor personenvervoer. De Vito E-CELL Crew Cab Combi biedt plaats aan zeven personen, door middel van twee stoelen voorin en twee zitbanken daarachter, één voor twee en één voor drie personen.

Op technisch vlak is de Crew Cab Combi grotendeels gelijk aan de Vito E, al heeft de nieuwe versie voor personenvervoer een langere wielbasis. De carrosserie is gelijk aan de benzine-aangedreven variant van de Crew Cab Combi. Onder de kap van het elektrische model zit een 60 kW sterke elektromotor, die ook over een koppel van 280 Nm beschikt. De topsnelheid is begrensd op 89 km/h, waarmee een actieradius van 130 kilometer gehaald kan worden. De acceleratie van 0 tot 50 km/h gaat in 6,5 seconden, terwijl de auto 4,5 seconden later op de 80 km/h zit.

Vanaf mei van dit jaar is de Vito E-CELL Crew Cab Combi leverbaar in vijftien verschillende Europese landen. Of Nederland hier ook bij hoort, is nog niet bekend.

AutoWeek Onderhoud, voor al je vragen over onderhoud